Zašto glasati protiv

Zato jer povijesno iskustvo pokazuje možebitne posljedice ovakvih političkih inicijativa

U razdobljima krize smanjuje se sposobnost društva da bude racionalno što što na političku scenu dovodi one koji se time žele okoristiti, ovakvi scenariji su se već događali u povijesti.

Pročitaj više

Zato jer ne znamo tko predlaže izmjenu Ustava

Tko se krije iza inicijative “U ime obitelji”? Čije interese ova inicijativa zastupa? Tko je financira?

Pročitaj više

Zato jer se ovdje ne rado o obitelji

Jesu li obitelj i brak sinonimi? Postoji li obitelj bez braka? Tko definira obitelj?

Pročitaj više

Aktualnosti

  • Građani glasaju PROTIV: bilanca kampanje - Kampanja Građani glasaju PROTIV zahvalila je svim podržavateljima koji su se angažirali u ovom kratkom periodu i bezrezervno uključili u prenošenje poruka o važnosti tolerancije, poštivanja različitosti i ljudskih prava.
  • Obavijest – nepravilnosti oko i na biračkom mjestu - Ako primjetite nepravilnosti oko i na biračkom mjestu – nagovaranje na glasanje, korištenje promotivnih materijala, nepoštivanje tajnosti glasanja, uznemiravanje birača, i sl., obratite se Državnom izbornom povjerenstvu!
  • „Festival demokracije“ započeo u ozračju kršenja novinarskih sloboda - Inicijativa "U ime obitelji" izvijestila je javnost kako je gotovo svim nacionalnim medijima zabranila pristup njihovom večernjem „druženju volontera“ na kojem će se pratiti preliminarni rezultati, i to s teškom optužbom da su svi ti mediji tijekom kampanje „proizvodili i širili govor mržnje“ te „krivotvorenjem stvarnosti i zastrašivanjem građana služili aktualnoj vlasti“.

Iz drugih medija

Lupiga: Protiv nasjedanja na stare fore

„Možemo li biti toliko glupi da opet nasjednemo na istu foru i damo im priliku za još jednu pljačku Hrvatske“, pita se u razgovoru za Lupigu Sandra Benčić, programska voditeljica Centra za mirovne studije i predstavnica kampanje „Građani glasaju protiv“, govoreći o radikalizaciji Hrvatske i potezanju šovinističkih argumenata. S kime pregovara Željka Markić o koaliciji na sljedećim izborima, pročitajte ovdje

Zora: U 2013. godini dešava se volonterski procvat?

Sudeći po izjavama Željke Markić iz udruge/inicijative “U ime obitelji” Hrvatska u 2013. godini ostvaruje pravi volonterski procvat, te se nadamo kako će i svoju dužnost kao Organizator volontiranja obaviti sukladno Zakonu.
Pročitajte više

Index.hr: Hrvatsko vijeće za medije: Bojkotirajte “U ime obitelji”, isti su kao i Mamić koji je Indexovcima onemogućio praćenje Dinama

POSTUPAK inicijative U ime obitelji koja je odlučila ne dopustiti pristup Indexovim, ali i novinarima još nekih većih medija u svoj stožer tijekom praćenja rezultata referenduma, osudilo je nakon HND-a i većine medija i Hrvatsko vijeće za medije.
Pročitajte više

Podržite nas doniranjem.

Naš twitter kanal